Alle soorten drogers op één rij

Voor de komst van de droger droogde men de was aan de lijn. Met een beetje geluk had je een paar waslijnen ter beschikking waardoor er meer in één keer gedroogd kon worden. Bij slecht weer was er alleen de mogelijkheid om de was binnen op te hangen. Het grootste nadeel aan het drogen aan de waslijn: handdoeken als schuurpapier!

Met de komst van de wasdroger kwam er definitief een einde aan het slepen met wasgoed en schurende handdoeken. Met slechts 1 druk op de knop wordt er een heleboel tijd en ergernis bespaard.

Wat is een wasdroger?

Wasdrogers zijn er in drie verschillende soorten:

  1. Luchtafvoerdroger
  2. Condensdroger
  3. Warmtepompdroger

Het verschil in deze drogers is te vinden in energiezuinigheid, stofuitstoot, plaatsing in huis en afvoersysteem.

De luchtafvoerdroger:
De luchtafvoerdroger verhit de lucht met een elektrisch verwarmingselement en  zijn voorzien van een afvoerslang die vochtige lucht en stof afvoert naar bijvoorbeeld een open raam of een rooster in de wand.

De condensdroger:
Een condensdroger verhit de lucht met een elektrisch verwarmingselement en blaast de vochtige warme lucht uit de trommel naar buiten. Deze warme lucht wordt langs een condensator gevoerd die de lucht afkoelt. Binnen de condensator slaat het in de lucht opgenomen vocht neer. Het water wordt door middel van een pompje naar de afvoer of een opvangbak gepompt. De condensor zelf wordt gekoeld door de lucht uit de ruimte waar de wasdroger staat opgesteld.

De warmtepompdroger:
Een condensdroger, maar dan zuinig, dat is een warmtepompdroger. De warmtepompdroger verwarmt anders. Net bij bijvoorbeeld een koelkast werkt een warmtepompdroger met een compressor (pomp) en een koelmiddel. In de compressor wordt het koelmiddel van gasvorm naar vloeibare vorm omgezet. Bij dit proces komt warmte vrij. Met deze warmte wordt de luchtstroom verhit die naar de trommel gaat. De vochtige lucht die uit de trommel komt wordt langs het koelmiddel geleid, waardoor het vocht condenseert en wordt opgevangen in een reservoir. De droge lucht gaat weer naar de compressor en dan begint de cyclus opnieuw. Op deze manier wordt de warmte gerecycled en is er minder energie nodig om dezelfde droogtegraad te krijgen.

Home Historie Producten Inbouw&Design Onderdelen Reparatie&Service Contact
-
Wasmachines
Drogers
Vaatwassers
Koelkasten
Vriezers
Kooktoestellen
Wassen Drogen Afwassen Koelen Vriezen Koken
Wasmachines
Drogers
Vaatwassers
Koelkasten
Vriezers
Kooktoestellen
Onderdelen

Inbouw&Design
Noordeinde 54 DELFT 015-212 04 24